Догори
Дати відгук

США запровадили надзвичайний стан через коронавірус

Це дозволить направити на боротьбу з вірусом 50 млрд дол.

1 хв на прочитання14 Березня 2020, 14:05
White House White House
Поділитись:

Президент США Дональд Трамп запровадив надзвичайний стан по всій країні через коронавірус SARS-CoV-2. Про це він повідомив під час звернення до нації.

"Сьогодні я хотів би донести інформацію американському народу про декілька рішучих нових дій, які ми вживаємо в наших дуже пильних зусиллях для боротьби та, врешті-решт, знищення коронавірусу… Щоб розкрити всю силу федерального уряду у цих зусиллях, сьогодні я офіційно оголошую надзвичайний стан у країні. Два дуже значні слова. Це відкриє доступ до 50 мільярдів дуже важливої і великої суми грошей для штатів, територій та громад у нашій спільній боротьбі з цією хворобою", - зазначив Трамп.

У Білому домі пояснили, що запровадження надзвичайного стану дасть додаткові повноваження Адміністрації у боротьбі з коронавірусом, зокрема, дозволить медикам швидше приймати рішення та реагувати на спалахи інфекції.

Глава Білого дому також закликав владу кожного штату негайно створити центри оперативних дій на виконання президентського розпорядження про надзвичайний стан.  

У США від коронавірусу померло 50 людей, ще 2329 – інфіковано. Найбільшу кількість випадків зараження зафіксовано у штатах Вашингтон, Каліфорнія, Нью-Йорк та Массачусетс.

Всього у світі від коронавірусу померло майже 5,5 тисяч людей, понад 145 тисяч – інфікувалися.

В Україні померла від коронавірусу одна жінка, ще одна українка померла в Італії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.