Догори
Дати відгук

Спи та худни: який режим сну допомагає скинути зайві кілограми

Кількість споживаних калорій залежить від тривалості сну.

1 хв на прочитання23 Травня 2024, 06:44
Режим сну Зайві кілограми Метаболім Схуднення Режим сну Зайві кілограми Метаболім Схуднення
Поділитись:

Вчені з університету Чикаго з'ясували, як режим нічного відпочинку впиває на схуднення. Результати досліджень показати, що збільшення тривалості сну допомагає скинути зайві кілограми. 

Ожиріння пов'язане із кількістю споживання калорій, а не з відсутністю фізичних навантажень. Збільшення тривалості сну може допомогти вирішити цю проблему. Вчені провели дослідження за участю 80 дорослих людей із надмірною вагою, які спали менше 6,5 годин у добу. 

Після індивідуальних консультацій щодо гігієни сну вони змогли збільшити тривалість нічного відпочинку приблизно на 1,2 години. Результати досліджень показали, що збільшення тривалості сну зменшило загальне споживання калорій у середньому на 270 ккал в день. Це можна прирівняти до 12 кг ваги, яку учасники змогли б втратити за 3 роки. 

Директор Центру сну Есра Тесалі каже:

Протягом багатьох років ми з'ясували, що зменшення тривалості сну впливає на регуляцію апетиту, що призводить до збільшення споживання їжі, і, таким чином, піддає ризику збільшення ваги 

За словами вчених, кожен може продовжити свій сон і споживати менше калорій. Це справді допоможе людям, які намагаються схуднути.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.