Найкращі деруни — це ті, які ви приготували вдома, подані гарячими та хрусткими прямо зі сковороди. Також ця страва чудово піддається експериментам.
Без борошна і яєць
Картоплю натерти на дрібній терці разом тертці разом із цибулею. Цибуля не дає сирій картоплі темніти. Посолити. За бажанням можна додати сметану, щоб охолоджені деруни не темніли, але краще просто з’їсти гарячими, у такому вигляді деруни найсмачніші.
Дати зайвій рідині стекти через сито, залишивши в такому положенні на 5-10 хв. Рідину злити, а крохмаль, що осів на дні миски, додати знову в картоплю з цибулею.
Смажити на олії на помірному вогні по 5 хв. із кожного боку до рум’яної скоринки. Готові деруни викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подавати зі сметаною чи іншими соусами за бажанням.
Більше новин читайте на GreenPost.