Догори
Дати відгук

Співробітники Google виступили проти кліматичних змін

1 хв на прочитання07 Листопада 2019, 17:36
Поділитись:

Співробітники Google на платформі Medium опублікували відкритий лист, в якому пропонують керівництву корпорації прийняти «корпоративний план по клімату», зокрема, знизити всі викиди компанії до нуля до 2030 року, а також припинити співпрацю за контрактами, «що дозволяють або пришвидшують видобуток викопних видів палива» і фінансування «заперечующих зміну клімату лобістів і політиків». Крім того, в листі висловлюється вимога припинити співпрацю з організаціями, які пригнічують біженців.

У листі наголошується, що з перерахованими вимогами згодні співробітники всієї IT-галузі, в тому числі співробітники Amazon і Microsoft.

«Google - це глобальна компанія з мільярдами користувачів по всьому світу, багато з яких несуть на собі основний тягар кліматичної катастрофи. Кодекс поведінки Google вимагає поваги до користувачів і їх можливостям. Як працівники Google ми прагнемо поставити наших користувачів на перше місце, і Google повинен зробити те ж саме», - йдеться у зверненні.

Слід зазначити, що в 2009 році вчені з Гарварду провели дослідження, в результаті якого з'ясувалося, що в результаті одного пошукового питання генерується близько 7 г вуглекислого газу (для порівняння - в процесі кипіння чашки води викидається приблизно 15 г CO2). «Google використовує величезні дата-центри по всьому світу, які споживають дуже великі обсяги енергії. Тому пошук в Google безумовно впливає на навколишнє середовище», - зазначав автор дослідження Алекс Вісснер-Гросс.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.