Догори
Дати відгук

Спати голими корисно для здоров'я: причини назвали лікарі

Лягаючи спати голяка, ви охороняєте своє тіло від перегріву і даєте шкірі дихати.

2 хв на прочитання02 Грудня 2020, 15:14
Поділитись:

На те, чи зможете ви добре виспатися вночі, впливає ряд факторів. Серед них тривалість і якість сну,  матрац,  постільна білизна, світло або темрява (в залежності від уподобань) в спальні, психологічний стан і, нарешті, що не менш важливо, відповідна піжама або нічна сорочка (майка).   Але чи пробували ви коли-небудь спати повністю оголеним? Це може благотворно позначитися на вашому сні, здоров'я і інтимних відносинах.

Лікарі назвали п'ять причин, чому корисно спати голим.

Регулюється температура тіла.

Коли людина спить, температура   тіла автоматично падає, а щільна піжама заважає цій природній реакції. Це може зробити сон неспокійним, і на наступний день ви прокинетеся недостатньо відпочив. Лягаючи голяка, ви охороняєте своє тіло від перегріву і даєте шкірі дихати.

Вивільняються гормони сну.

Баланс мелатоніну - запорука здорового сну. Цей гормон сну регулюється природним чином вночі. На його рівень також впливає світло і температура в спальні. Найкраще, якщо в кімнаті буде повністю темно і температура повітря не перевищуватиме 21 градус.

Зміцнюються інтимні стосунки.

Для інтимних відносин також корисно спати голим. Якщо партнер спить поруч з вами в чому мати народила, в організмі виробляється статевий гормон окситоцин. Він позитивно впливає на сон і дбає про почуття щастя. Це також зміцнює міжособистісні відносини, в тому числі відносини з партнером.

Регулюються гормони стресу.

Кортизол, відомий як гормон стресу, бере участь у багатьох метаболічних процесах в організмі. Якщо вам дуже жарко під ковдрою, значить, його вироблення надмірно збільшилося. Підвищений рівень кортизолу може викликати сильний голод вранці (і, як наслідок, набір ваги), а також спровокувати нервозність і дратівливість. Оскільки сон голяка регулює температуру тіла, він допомагає підтримувати низький рівень кортизолу.

Підвищується почуття задоволення.

Якщо ви скинете з себе піжами і нічні сорочки, це поліпшить кровообіг, а приємне відчуття, яке зачарує вас, поліпшить і ваш сон. Тому людям, які погано засинають, рекомендується спати без одягу.

До слова, за продаж дітям "електросмаколиків" штрафуватимуть на понад 13 тисяч гривень.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost