Догори
Дати відгук

За продаж дітям «електросмаколиків» штрафуватимуть на понад 13 тисяч гривень

З 1 січня 2021 року введено адміністративну відповідальність за порушення правил торгівлі електронними сигаретами.

1 хв на прочитання02 Грудня 2020, 12:52
Поділитись:

Сучасні діти швидко хочуть подорослішати, і дозволяє їм це робити крім усього іншого і паління. Наразі, в школах серед підлітків  "у тренді" було подиміти електронною сигаретою зі смаком дині, манго чи ванілі.  Попри всю шкоду для здоров'я, "електросмаколики" можна було вільно придбати у маркетах. Але все зміниться з нового року.

Верховна Рада у другому читанні прийняла законопроект №3628 , який встановлює нові правила продажу електронних сигарет і вводить покарання за їх порушення.

Зокрема, забороняється продаж електронних сигарет неповнолітнім. Законом передбачається з 1 січня 2021 року ввести адміністративну відповідальність за порушення правил торгівлі електронними сигаретами і рідинами, які використовуються в електронних сигаретах.

Згідно з текстом документу, продаж електронних сигарет та рідин до них неповнолітнім особам тягне за собою накладення штрафу від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6 800 – 13 600 грн).

За повторне порушення накладається штраф у розмірі від 800 до 1400 (13 600 – 23 800 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу цієї продукції.

Відомо, 42 відсотки українців підтримують запровадження в Україні локдауну. Люди вважають, що це зменшить розповсюдження коронавірусної інфекції. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost