Догори
Дати відгук

Сотню британців навмисне заразять коронавірусом

2 хв на прочитання21 Жовтня 2020, 10:44
Поділитись:

У Британії вчені навмисно заразять коронавірусом 90 осіб. У дослідженні будуть задіяні добровольці у віці від 18 до 30 років без попередньої історії хвороби або симптомів COVID-19, без супутніх захворювань і відомих несприятливих факторів ризику COVID-19, таких як хвороби серця, діабет або ожиріння. Про це повідомив Імперський коледж Лондона.

Зазначається, що на першому етапі проекту буде вивчена можливість зараження здорових добровольців коронавірусом SARS-CoV-2. 

На другому етапі дослідження будуть інфіковані добровольці, які раніше отримали різні препарати - потенційні вакцини від коронавірусу.

Метою даного експерименту є виявлення найменшої кількості вірусу, необхідного для того, щоб викликати у людини розвиток COVID-19. Оскільки більш високі дози вірусу можуть бути пов'язані з більш важкими наслідками, дослідники прагнуть заразити добровольців мінімально можливою дозою, щоб викликати реплікацію вірусу, але мінімізувати симптоми.

Британський уряд виділить на проект під назвою Human Challenge 33,6 млн фунтів (близько 37 млн ​​євро). Таким чином передбачається прискорити розробку вакцини.

До слова,в Англії вдвічі підняли штрафи за ігнорування масок у публічних місцях: зі 100 до 200 фунтів стерлінгів (7,3 тис. грн відповідно). 22 вересня Великобританія посилила протиепідемічні заходи.

Нові правила діятимуть впродовж наступних пів року. Згідно з новими правилами, маски повинні носити співробітники магазинів, водії та пасажири таксі, а також відвідувачі закладів сфери обслуговування (за винятком моментів, коли вони їдять чи п'ють за столом – з 24 вересня обслуговування за барними стійками заборонено). На весілля і похорони нині можуть зібратися не більше 15 і 30 людей відповідно

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.