Солоне сало ще смачніше за свіже, при цьому має низку переваг, одна з яких — тривалість зберігання.
Інгредієнти:
сало (підчеревина) — 1 кг;
сіль — 100 г;
часник — 2 головки;
приправа будь-яка — 2 ст. л.;
вода — 1 л.
Приготування.
Порізати одну голівку часнику.
Розчинити у воді сіль, додати часник.
Покласти сало в розсіл.
Поставити під гніт, відправити в холодильник на 3 доби.
Дістати сало з розсолу, вимачати паперовим рушником.
Почистити одну голівку часнику, пропустити через прес.
Приправу можна використовувати будь-яку, на ваш смак — наприклад, суміш приправ для м'яса та просто чорний мелений перець.
Викласти на стіл харчову плівку, посипати плівку спеціями, викласти половину часнику.
Загортаємо у плівку сало так, щоб воно було вкрите спеціями.
Покласти сало у морозилку.
Щойно сало замерзне, вийняти його, нарізати тонкими скибочками.
Солоне сало готове.
Також ми розповідали про домашню локшину: простий рецепт із двох інгредієнтів.