Догори
Дати відгук

Солоне сало: просто і смачно

Приготування солоного сала в розсолі не потребує багато інгредієнтів.

1 хв на прочитання10 Жовтня 2022, 21:44
Поділитись:

Солоне сало ще смачніше за свіже, при цьому має низку переваг, одна з яких — тривалість зберігання.

Інгредієнти:

сало (підчеревина) — 1 кг;

сіль — 100 г;

часник — 2 головки;

приправа будь-яка — 2 ст. л.;

вода — 1 л.

Приготування.

Порізати одну голівку часнику.

Розчинити у воді сіль, додати часник.

Покласти сало в розсіл.

Поставити під гніт, відправити в холодильник на 3 доби.

Дістати сало з розсолу, вимачати паперовим рушником.

Почистити одну голівку часнику, пропустити через прес.

Приправу можна використовувати будь-яку, на ваш смак — наприклад, суміш приправ для м'яса та просто чорний мелений перець.

Викласти на стіл харчову плівку, посипати плівку спеціями, викласти половину часнику.

Загортаємо у плівку сало так, щоб воно було вкрите спеціями.

Покласти сало у морозилку.

Щойно сало замерзне, вийняти його, нарізати тонкими скибочками.

Солоне сало готове.

Також ми розповідали про домашню локшину: простий рецепт із двох інгредієнтів.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.