За останнє півріччя в Україні скоротилося виробництво шоколаду й кондитерських виробів. Солодощів за шість місяців виробили усього 95,8%, повідомляють у директораті розвитку аграрного сектору.
Експерти у своїх розрахунках одностайні: за перше півріччя 2020 року виробництво харчової продукції та цигарок впало на 0,7%. Найбільше впало виробництво у Тернопільській, Луганській, Івано-Франківській, Київській, Чернівецькій та Закарпатській областях.
Натомість підйом зафіксували у Львівській, Херсонській, Сумській, Миколаївській, Кіровоградській, Донецькій та Харківській областях.
Найбільше в Україні виробили олії та тваринних жирів — 107,3%. На другому місці опинилися тютюнові вироби з показником у 106,8%. А третє місце посіли консервовані фрукти та овочі. Їх в Україні за останні пів року виробили 101,7%.
Натомість найменше у нашій країні за січень-червень виробили кондитерських виробів — усього 95,8%.
Нагадаємо, що в Україні катастрофічно впали темпи виробництва агропродукції.