Солодке життя закінчилося: в Україні дефіцит кондитерських виробів

1 хв на прочитання31 Серпня 2020, 20:23
Фото ілюстративне

Скоротилося також виробництво тютюнових виробів

За останнє півріччя в Україні скоротилося виробництво шоколаду й кондитерських виробів. Солодощів за шість місяців виробили усього 95,8%, повідомляють у директораті розвитку аграрного сектору.

Експерти у своїх розрахунках одностайні: за перше півріччя 2020 року виробництво харчової продукції та цигарок впало на 0,7%. Найбільше впало виробництво у Тернопільській, Луганській, Івано-Франківській, Київській, Чернівецькій та Закарпатській областях. 

Натомість підйом зафіксували у Львівській, Херсонській, Сумській, Миколаївській, Кіровоградській, Донецькій та Харківській областях.

Найбільше в Україні виробили олії та тваринних жирів — 107,3%. На другому місці опинилися тютюнові вироби з показником у 106,8%. А третє місце посіли консервовані фрукти та овочі. Їх в Україні за останні пів року виробили 101,7%. 

Натомість найменше у нашій країні за січень-червень виробили кондитерських виробів — усього 95,8%. 

Нагадаємо, що в Україні катастрофічно впали темпи виробництва агропродукції

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: