Соковиті «ліниві» голубці в сотейнику

2 хв на прочитання13 Листопада 2022, 14:23

Їх можна подати всі разом на тарелі.

Голубці вважаються святковою стравою, тому що на їх приготування йде багато часу. Проте можна приготувати «ліниві» голубці — такі ж смачні, але значно простіші.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 8 голубців по 145 г. Для приготування знадобиться сотейник — сковорода з високими стінками і товстим дном.

Інгредієнти:

фарш яловичий — 250 г;

фарш курячий — 250 г;

рис — 100 г;

капуста білокачанна — 200 г;

цибуля ріпчаста — 200 г;

морква — 200 г;

перець солодкий — 100 г;

томатна паста — 2 ст. ложки;

часник — 2 зубчики;

паприка мелена — 1 ст. ложка;

зелень петрушки — 1/2 пучка;

лавровий лист — 2 шт.;

олія рослинна для смаження — 30 мл;

перець чорний мелений — 1/4 ч. ложки;

сіль — 1/2 ч. ложки;

сметана (за бажанням) — для подачі.

Приготування.

У каструлі закип'ятити приблизно 1 л води та висипати туди промитий рис. Варити рис до готовності приблизно 20 хвилин.

Відкинути готовий рис у сито, промити холодною водою.

Цибулю очистити і нарізати чвертькільцями.

Моркву очистити й натерти на великій тертці.

Перець очистити від насіння та нарізати дуже тонкою соломкою.

Часник очистити і дрібно порубати.

Розігріти сотейник із олією. Обсмажити цибулю та часник приблизно 2 хвилини.

Додати паприку.

Додати моркву. Обсмажити 5 хвилин.

Додати болгарський перець.

Обсмажити, помішуючи, до м'якості овочів, 10-12 хвилин.

Половину обсмажених овочів перекласти у миску.

У сковороду з овочами, що залишилися, додати томатну пасту.

Обсмажити, помішуючи, приблизно 1 хвилину.

Додати до сковороди чорний мелений перець. Влити 300 мл води. Тушкувати, помішуючи, приблизно 1 хвилину.

Додати ще 300 мл води та тушкувати, періодично помішуючи, ще 10 хвилин.

Капусту пошаткувати дуже тонкою соломкою.

У великій мисці з'єднати капусту, варений рис, фарш і смажені овочі, що залишилися в мисці.

Петрушку дрібно порізати й додати в миску з іншими продуктами.

Додати сіль і мелений перець.

Усе добре перемішати.

З сотейника відібрати приблизно половину овочевого соусу в окремий посуд.

Із приготовленого фаршу з капустою та рисом сформувати великі котлети.

Викласти ліниві голубці в сотейник із соусом.

Залити голубці соусом, що залишився. Додати лавровий лист.

Накрити сотейник кришкою й тушкувати ліниві голубці на середньослабкому вогні 40 хвилин.

Зяти кришку і на повільному вогні тушкувати голубці ще 5 хвилин. Але важливо дати соусу випаруватися, тобто щоб голубчики лише трохи виглядали з нього.

Можна подати голубці всі разом на тарелі.

Також ми розповідали про сирні палички, запечені в духовці: простий рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: