Один із простих, смачних і доступних рецептів святкової страви — соковита курочка з хрумкою картоплею, приготована в духовці. Тож якщо ви шукаєте ідеальну страву для святкування — цей рецепт саме те, що потрібно!
Інгредієнти:
курка — 1 шт.;
картопля — 1 кг;
лимон — 0,5 шт.;
майонез — 3 столові ложки;
аджика — 1 столова ложка;
сіль, спеції — за смаком;
олія для змащування.
Приготування.
Курку помити та нарізати на шматочки. Скласти курку в каструлю, додати сіль, вичавити сік лимона, покласти три столові ложки майонезу й одну столову ложку аджики, спеції за смаком. Усе це добре перемішати і залишити курку в маринаді на півгодини маринуватися.
Поки курка маринується, картоплю почистити від шкірки, нарізати шматочками.
Духовку включити на 250 °С, щоб заздалегідь розігріти. Одне деко змастити олією, викласти на нього мариновану курку, друге деко також змастити олією і викласти на нього картоплю.
Поставити дека в розігріту духовку на 45-50 хвилин. Дека слід міняти місцями, а картоплю і курку перевертати, щоб золотиста скоринка була з усіх боків.
Смачна святкова курочка готова! Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.