Догори
Дати відгук

Святковий стіл: майонезні салати можуть стати не такими вже й небезпечними

Але для цього треба вжити заходів.

2 хв на прочитання31 Грудня 2023, 16:26
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Під час святкових застіль важко утриматися від смачних страв, зокрема від улюблених майонезних салатів. Проте важливо пам'ятати, що майонез не лише додає смаку стравам, а й може мати певний негативний вплив на ваше здоров'я, особливо якщо його вживати надто багато. Тому майонезні салати давно вважаються чи не найшкідливішими на новорічному столі.

Сам майонез містить якісні та натуральні інгредієнти, такі як соняшникова олія, вода, цукор, яєчний жовток, сіль, гірчична олія й оцет. Проте важливо зазначити, що майонез — дуже жирний і калорійний продукт. Велика кількість майонезу в стравах може призвести до надмірного споживання калорій і збільшення вмісту жиру в їжі, що може позначитися і на вашому здоров'ї, і на фігурі.

Що ж робити, щоби зменшити негативний вплив майонезу? Рекомендується розглянути такі альтернативи:

  • Змішування з грецьким йогуртом або маложирною сметаною. Додавши майонезу грецький йогурт або маложирну сметану, ви можете значно зменшити кількість жиру в салаті, при цьому зберігаючи ніжний смак і текстуру.
  • Використання заправок на основі оливкової олії та лимонного соку. Замість майонезу можна спробувати використовувати заправки на основі оливкової олії та лимонного соку. Вони не тільки надають смаку страві, але й є більш здоровими та менш калорійними.

Святковий стіл може бути не тільки смачним, а й здоровим, якщо ви розглядаєте альтернативні інгредієнти й обираєте більш обережний підхід до вживання майонезних салатів. Зберігайте розумну міру та готуйте страви, які приносять радість вашому смаку та здоров'ю.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.