Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день солідарності журналістів

2 хв на прочитання08 Вересня 2024, 09:02
Міжнародний день солідарності журналістів

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинуло понад 90 журналістів та журналісток.

8 вересня 1943 року нацисти стратили чехословацького журналіста Юліуса Фучика. На честь цієї події у 1958 році Міжнародна організація журналістів обрала цю дату для вшанування солідарності представників медіа.

У цей день проводяться з'їзди, зустрічі та міжнародні конференції для журналістів у різних куточках світу. Такі заходи дають можливість представникам медіа з різних країн обмінятися професійним досвідом та вшанувати здобутки своїх колег.

Крім того, у цей день щорічно відбувається вручення Пулітцерівської премії, яка відзначає видатні досягнення в галузі літератури, театру, музики та журналістики.

У часи війни в Україні робота журналістів стала символом сміливості, відданості та незламності. Завдяки їхнім репортажам світ дізнається про реальну картину подій в Україні: про злочини, вчинені ворогом, про порушення прав і свобод людини, про знищення та руйнування українських сіл і міст, про долі полонених та незаконно ув’язнених, про життя і незламність духу українців, які попри все продовжують жити та вірити у перемогу.

Десятки загиблих, близько тридцяти полонених, і ті, чия доля досі невідома…

Журналісти — це не просто люди, які повідомляють новини. Вони є голосом безголосих, очима тих, хто не бачить, і свідками історії в її найважливіших моментах. У часи війни їхнє слово стає щитом і мечем, який може вплинути на долю нації.

Дякуємо за сміливість та професіоналізм!

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинуло понад 90 журналістів та журналісток.

Журналісти-воїни, які зникли без вісти або статус яких не підтверджено:

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: