Догори
Дати відгук

У Києві проходить найбільша ЛГБТ-подія Марш Рівності 2021 (ФОТО)

Очікується до 10 тисяч учасників.

1 хв на прочитання19 Вересня 2021, 12:00
Фото: greenpost.ua Фото: greenpost.ua
Поділитись:

Сьогодні, 19 вересня, у центрі Києва відбудеться традиційна правозахисна хода Марш Рівності 2021. Про це повідомив Оргкомітет КиївПрайд2021. Це - найвидиміша ЛГБТ+ подія в Україні. Повідомляється, що маршу передуватиме низка культурних та освітніх заходів у рамках українського ПрайдМісяця.

Фото: greenpost.ua

Головною темою Маршу Рівності стане безпека та вимоги введення в дію законодавства щодо злочинів на ґрунті нетерпимості до ЛГБТ+ та інших груп, що вже роками потерпають від насилля.

Фото: greenpost.ua

Зокрема, вимагатимуть імплементації законопроєкту №5488, що передбачає покарання за подібні кримінальні дії.

«Ми втомилися чекати змін та терпіти систематичні залякування, тиск, зриви мирних заходів, напади на активістів та активісток, ЛГБТ+спільноту і  людей, які просто хочуть бути собою. Ми вимагаємо змін тут і зараз, адже хочемо жити вільно у власній країні, аби розбудовувати вільне суспільство та працювати на його благо без остраху за свою ідентичність», – розповів Ленні Емсон, директор ГО «КиївПрайд».

Фото: greenpost.ua

Також буде сформовано Маніфест із вимогами Маршу Рівності. Зараз команда КиївПрайду та Оргкомітет працюють над програмою ПрайдМісяця та його безпечним проведенням.

Фото: greenpost.ua

Заходи ПрайдМісяця2021 відбудуться з дотриманням усіх карантинних вимог. Організатори повідомили, що очікують на Марші близько 10 тисяч людей.

Нагадаємо, що на Дніпровщині у підпалах трави звинуватили представників ЛГБТ-спільноти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.