Ліниві вареники готуються набагато швидше за «класичні».
Інгредієнти:
куряче яйце — 1 шт;
сир — 200 г;
пшеничне борошно — 30 г;
цукор — за смаком;
сіль — за смаком.
Приготування.
У широку миску викласти сир, додати яйце, цукор і борошно, виделкою змішати до однорідної консистенції. Якщо маса вийшла занадто липкою, додати ще борошна, але не більше половини столової ложки.
Посипати стіл невеликою кількістю борошна й викласти сирну масу. Розділити на дві рівні частини та з кожної скачати ковбаски однакової товщини.
Гострим ножем нарізати ковбаски на однакові невеликі шматочки. За бажання можна трохи приплюснути потім кожен шматочок і надати йому округлої форми.
У невеликій каструлі довести до кипіння воду. Обережно один за одним опустити «вареники» в киплячу воду. Варити, злегка помішуючи, поки всі «вареники» не спливуть на поверхню плюс ще хвилину.
Готові «вареники» викласти з каструлі на тарілки й полити варенням, наприклад, абрикосовим. Подавати їх можна гарячими чи теплими.
Також ми застерігали: не їжте це на сніданок, радить дієтолог.