Смажені картопляні зрази з фаршем готуються дуже просто, і продукти для їх приготування потрібні цілком бюджетні.
Інгредієнти:
картопля — 10 шт.;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
морква — 1/2 шт.;
фарш — 350 г;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
борошно — 3 столові ложки;
панірувальні сухарі — 3 столові ложки;
яйце куряче — 1 шт.;
олія — для смаження.
Приготування.
Цибулю та моркву очистити. Цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на тертці.
Розігріти на сковороді олію, додати фарш і обсмажити, поки він не посвітлішає.
Додати до сковороди цибулю, посолити, поперчити, перемішати.
Додати моркву та злегка обсмажити, помішуючи. Перекласти фарш у глибоку миску.
Картоплю очистити, зварити у підсоленій воді до готовності. Злити воду і дати картоплі охолонути.
Додати до картоплі яйце та борошно, зробити пюре.
Взяти столову ложку картоплі, сформувати з неї коржик.
У середину викласти фарш, накрити однією стороною коржика і сформувати зрази.
Кожну котлету треба обваляти в панірувальних сухарях або борошні.
Розігріти в сковороді олію й обсмажити зрази з усіх боків до золотистого кольору. Скласти у велику таріль.
Викласти на тарілочку та подавати до столу.
Смажені картопляні зрази з фаршем готові. Зі сметаною ну дуже смачно!
Також ми розповідали про курячий суп із грибами, консервованим горошком і плавленим сиром — смачний рецепт першої страви.