Догори
Дати відгук

Смак та користь: 5 натуральних добавок до вівсяної каші

Добавки, які ви вибираєте для сніданку, – допоможуть вам прожити більш довге та здорове життя

2 хв на прочитання14 Вересня 2022, 11:50
Поділитись:

Відомо, що звичайна вівсянка знижує рівень холестерину, ризик хронічних захворювань та допомагає худнути. Але іноді не сам овес, а доповнення до каші – її добавки, які ви вибираєте для сніданку, – допоможуть вам прожити більш довге та здорове життя та уповільнять процес старіння організму.

Горіхи

Омега-3 та клітковина у складі роблять горіхи відмінним інгредієнтом вівсянки для уповільнення старіння. У дослідницькому звіті Nutrients говориться, що регулярне вживання горіхів може допомогти знизити ризик діабету у жінок, а також знизити ризик ішемічної хвороби серця, запалення та високого кров’яного тиску. Серед цих корисних продуктів особливо виділяються волоські горіхи з високим вмістом омега-3, а також білка та антиоксидантів, що робить їх найбільш корисними.

Насіння чіа

“Чіа” з давньої мови майя перекладається як “сила”. Незважаючи на свій непоказний вигляд і крихітний розмір, насіння чиа багаті клітковиною, корисним жиром і білком. Дослідження показали, що завдяки щільності поживних речовин насіння чиа здатне допомогти стабілізувати рівень цукру в крові у людей з діабетом, знизити кров’яний тиск і впоратися з високим холестерином.

Горіхове масло

Горіхове масло – здорова добавка до вівсянки, яка не тільки додасть вівсяним пластівцям вершковий смак, зробивши їх ще приємнішими, але й забезпечить організм великою кількістю білка та корисних жирів вранці, пише Eatthis.

Ягоди

Ягоди багаті на клітковину, яка покращує травлення, знижує рівень холестерину і допомагає контролювати вагу. Ягоди також сповнені антиоксидантів, які, як відомо, допомагають захистити від пошкодження вільними радикалами, що, своєю чергою, може сприяти уповільненню процесу старіння.

Гарбуз

Гарбуз – ще одна смачна добавка до вівсянки. Вона містить вітаміни А, В2, С та Е, а також білок та клітковину. Гарбуз також багатий на антиоксиданти. У ньому мало калорій та цукру, але багато смаку та поживних речовин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Сучасні низьковуглецеві технології в Україні
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитання36 хвилин тому
Пів України накриють морози
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитаннягодина тому
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитання2 години тому
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання4 години тому
На Черкащині розпочато всеукраїнську акцію «Дуби Шевченка єднають Україну»
1 хв на прочитання5 годин тому
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
1 хв на прочитання6 годин тому
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитання8 годин тому
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання10 годин тому