Догори
Дати відгук

Смачний і ароматний: рецепт простого яблучного пирога з листковим тістом

Подавайте яблучний пиріг теплим з чашкою кави

2 хв на прочитання23 Квітня 2023, 13:24
Поділитись:

Любите готувати солодке, проте не хочете витрачати на це багато часу? Тоді цей рецепт класичного та неймовірно смачного яблучного пирога саме для вас! А простота приготування спонукає пекти його ледь не щодня.

Приготуванням цього пирога поділився кухар Євген Клопотенко на своєму YouTube-каналі.

Що потрібно:

  • 15 яблук
  • 500 грамів листкового дріжджового тіста
  • 100 грамів вершкового масла
  • 200 грамів цукру
  • 1 чайна ложка сухої ромашки

Процес приготування:

1. Помийте та почистіть яблука. Шкірка містить багато вітамінів, проте вона може почати пригорати під час запікання. Поріжте яблука напівкільцями.

2. Змастіть форму для випікання вершковим маслом кімнатної температури. Рівномірно по формі висипте на масло цукор.

3. Викладіть яблука на суміш масла та цукру у формі. Відправте їх у духовку на годину за температури 180 градусів. Слідкуйте, щоб яблучний сік не витік з форми під час запікання.

4. Посипте зверху карамелізованих яблук сухою ромашкою. Якщо хочете зробити десерт більш класичним, можна використати корицю або ваніль. Відставте яблука, щоб вони ввібрали запах спецій.

5. Візьміть листкове тісто, яке можна придбати або приготувати заздалегідь. Розкачайте його качалкою та накрийте зверху запечені яблука. Проштрикніть тісто виделкою, щоб пиріг пропікся всередині.

6. Знову відправте пиріг у духовку на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів, або до того моменту, коли тісто стане золотистим.

7. Вийміть пиріг з духовки і дайте йому трошки вистоятися перед подачею. Можете прикрасити пиріг свіжими яблуками або посипати цукром-пудрою перед подачею.

Подавайте яблучний пиріг теплим з чашкою кави, чаю або ванільним морозивом на вибір.

Цей яблучний пиріг виходить надзвичайно смачним і ароматним, завдяки карамелізованим яблукам та ароматному листковому тісту. Він відмінно підійде як на святковий стіл, так і для звичайного десерту на кожен день. Спробуйте цей простий рецепт яблучного пирога і насолоджуйтесь його неперевершеним смаком!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.