Смачний гарбузовий пиріг з цукровою меренгою: такого ви точно не пробували

2 хв на прочитання08 Листопада 2023, 19:34
Смачний гарбузовий пиріг з цукровою меренгою рецепт

Хто з нас не любить гарбуз

Хто з нас не любить гарбуз, та якщо ще з ним смачно спекти пиріг. 

Інгредієнти:

Тісто:

Приготування:

Гарбуз треба очистити від шкірки, нарізати на шматочки. Я свіжий гарбуз мало де використовую, намагаюся гарбуз протушкувати. Ось і сьогодні я натушкувала гарбуз на сковорідці з додаванням вершкового масла.

Готуємо на повільному вогні, з закритою кришкою. Періодично треба помішувати, щоб не пригоріло. Як тільки гарбуз перетвориться в пюре, відкриваємо кришку, збільшуємо вогонь і даємо, щоб випарувалася вся волога.

Готуємо тісто.

Ділимо яйця на білки і жовтки.

Жовтки збиваємо з 2/3 частинами цукру від загальної маси. Збиваємо до пишної піни.

Потім в яєчну масу додаємо м’яке вершкове масло і продовжуємо збивати.

Коли масло добре змішається з яйцями, додаємо борошно і розпушувач.

Вимішуємо м’яке і еластичне тісто.

Беремо роз’ємну форму і застеляємо дно пергаментним папером. Тісто розділимо по всій формі, робимо високі бортики і проколюємо виделкою. Прибираємо на час в холодильник.

Білки збиваємо з 1/3 цукру до щільних піків.

Готова начинка і основа для пирога. По ходу приготування начинки, я вирішила в гарбуз додати родзинки.

Формуємо пиріг.

В основу пирога викладаємо гарбуз змішаний з родзинками. Вирівнюємо начинку лопаточкою.

Далі заливаємо білковою масою, рівним шаром. Ставимо заготівлю пирога випікатися в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 30-35 хвилин.

Через 20 хвилин, виймаємо пиріг і посипаємо мигдальними пластівцями. Це треба робити дуже швидко, щоб меренга не опала. Ставимо пиріг знову в духовку ще на 10 хвилин. За цей час, пиріг ще пропечеться і мигдальні пластівці зарум’яняться. Так вони будуть набагато смачніше.

Після закінчення цього часу дістаємо пиріг з духовки, остуджуємо і нарізаємо на шматочки.

Приємного приготування і смачного Вам!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: