- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Смачний гарбузовий пиріг з цукровою меренгою: такого ви точно не пробували
Смачний гарбузовий пиріг з цукровою меренгою: такого ви точно не пробували
Хто з нас не любить гарбуз
Хто з нас не любить гарбуз, та якщо ще з ним смачно спекти пиріг.
Інгредієнти:
- Гарбуз 600 г
- Масло вершкове 40 г
- Родзинки 100 г
- Яєчні білки 4 шт.
- Цукор 50 г
- Мигдалеві пластівці 15 г
Тісто:
- Яєчний жовток 4 шт.
- Цукор 100 г
- Масло вершкове 70 г
- Борошно 200 г
- Розпушувач 5 г
Приготування:
Гарбуз треба очистити від шкірки, нарізати на шматочки. Я свіжий гарбуз мало де використовую, намагаюся гарбуз протушкувати. Ось і сьогодні я натушкувала гарбуз на сковорідці з додаванням вершкового масла.
Готуємо на повільному вогні, з закритою кришкою. Періодично треба помішувати, щоб не пригоріло. Як тільки гарбуз перетвориться в пюре, відкриваємо кришку, збільшуємо вогонь і даємо, щоб випарувалася вся волога.
Готуємо тісто.
Ділимо яйця на білки і жовтки.
Жовтки збиваємо з 2/3 частинами цукру від загальної маси. Збиваємо до пишної піни.
Потім в яєчну масу додаємо м’яке вершкове масло і продовжуємо збивати.
Коли масло добре змішається з яйцями, додаємо борошно і розпушувач.
Вимішуємо м’яке і еластичне тісто.
Беремо роз’ємну форму і застеляємо дно пергаментним папером. Тісто розділимо по всій формі, робимо високі бортики і проколюємо виделкою. Прибираємо на час в холодильник.
Білки збиваємо з 1/3 цукру до щільних піків.
Готова начинка і основа для пирога. По ходу приготування начинки, я вирішила в гарбуз додати родзинки.
Формуємо пиріг.
В основу пирога викладаємо гарбуз змішаний з родзинками. Вирівнюємо начинку лопаточкою.
Далі заливаємо білковою масою, рівним шаром. Ставимо заготівлю пирога випікатися в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 30-35 хвилин.
Через 20 хвилин, виймаємо пиріг і посипаємо мигдальними пластівцями. Це треба робити дуже швидко, щоб меренга не опала. Ставимо пиріг знову в духовку ще на 10 хвилин. За цей час, пиріг ще пропечеться і мигдальні пластівці зарум’яняться. Так вони будуть набагато смачніше.
Після закінчення цього часу дістаємо пиріг з духовки, остуджуємо і нарізаємо на шматочки.
Приємного приготування і смачного Вам!