Догори
Дати відгук

Смачний гарбузовий пиріг з цукровою меренгою: такого ви точно не пробували

Хто з нас не любить гарбуз

2 хв на прочитання08 Листопада 2023, 19:34
Смачний гарбузовий пиріг з цукровою меренгою рецепт Смачний гарбузовий пиріг з цукровою меренгою рецепт
Поділитись:

Хто з нас не любить гарбуз, та якщо ще з ним смачно спекти пиріг. 

Інгредієнти:

  • Гарбуз 600 г
  • Масло вершкове 40 г
  • Родзинки 100 г
  • Яєчні білки 4 шт.
  • Цукор 50 г
  • Мигдалеві пластівці 15 г

Тісто:

  • Яєчний жовток 4 шт.
  • Цукор 100 г
  • Масло вершкове 70 г
  • Борошно 200 г
  • Розпушувач 5 г

Приготування:

Гарбуз треба очистити від шкірки, нарізати на шматочки. Я свіжий гарбуз мало де використовую, намагаюся гарбуз протушкувати. Ось і сьогодні я натушкувала гарбуз на сковорідці з додаванням вершкового масла.

Готуємо на повільному вогні, з закритою кришкою. Періодично треба помішувати, щоб не пригоріло. Як тільки гарбуз перетвориться в пюре, відкриваємо кришку, збільшуємо вогонь і даємо, щоб випарувалася вся волога.

Готуємо тісто.

Ділимо яйця на білки і жовтки.

Жовтки збиваємо з 2/3 частинами цукру від загальної маси. Збиваємо до пишної піни.

Потім в яєчну масу додаємо м’яке вершкове масло і продовжуємо збивати.

Коли масло добре змішається з яйцями, додаємо борошно і розпушувач.

Вимішуємо м’яке і еластичне тісто.

Беремо роз’ємну форму і застеляємо дно пергаментним папером. Тісто розділимо по всій формі, робимо високі бортики і проколюємо виделкою. Прибираємо на час в холодильник.

Білки збиваємо з 1/3 цукру до щільних піків.

Готова начинка і основа для пирога. По ходу приготування начинки, я вирішила в гарбуз додати родзинки.

Формуємо пиріг.

В основу пирога викладаємо гарбуз змішаний з родзинками. Вирівнюємо начинку лопаточкою.

Далі заливаємо білковою масою, рівним шаром. Ставимо заготівлю пирога випікатися в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 30-35 хвилин.

Через 20 хвилин, виймаємо пиріг і посипаємо мигдальними пластівцями. Це треба робити дуже швидко, щоб меренга не опала. Ставимо пиріг знову в духовку ще на 10 хвилин. За цей час, пиріг ще пропечеться і мигдальні пластівці зарум’яняться. Так вони будуть набагато смачніше.

Після закінчення цього часу дістаємо пиріг з духовки, остуджуємо і нарізаємо на шматочки.

Приємного приготування і смачного Вам!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення з відкритих джерел
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання2 години тому
Лісова пожежа в селі Хасія поблизу Афін у серпні: 2023 рік був одним із найгірших лісових пожеж у Європі. Фото: Angelos Tzortzinis/AFP/Getty Images
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання3 години тому
Термінова нарада щодо критичної ситуації з опалювальним сезоном у Кривому Розі
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
1 хв на прочитанняВчора
 Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та економіку
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
2 хв на прочитанняВчора
На Одещині - спалах АЧС
1 хв на прочитанняВчора
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
1 хв на прочитанняВчора
Україна презентує унікальну методологію оцінки екологічних наслідків збройних конфліктів
2 хв на прочитанняВчора
На Миколаївщині порушники відшкодували понад 23 тисячі гривень збитків за незаконну рубку дерев
2 хв на прочитанняВчора