Огірки краще обирати невеличкі, вони будуть більш хрумкими. Отже, консервуйте огірки за моїм рецептом та насолоджуйтеся смаком літа взимку.
КРОК 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування надзвичайно хрумких огірків із кетчупом чилі.
КРОК 2
Огірки невеличкого розміру добре помийте та замочіть у мисці з водою на 4-5 годин, так вони стануть максимально хрумкими. Відріжте кінчики з обох боків. Очистіть 4 зубчики часнику та промийте все листя.
КРОК 3
У дві стерилізовані банки по 1 л викладіть на дно суцвіття кропу, листя вишні, смородини та хрону, додайте по 2 зубчики часнику у кожну.
КРОК 4
Зверху на листя та часник викладіть підготовлені огірки.
КРОК 5
У каструлі закип’ятіть воду та залийте огірки у банках окропом на кілька хвилин, потім воду злийте.
КРОК 6
Закип’ятіть ще води та знову залийте у банки з огірками. Цього разу залиште ще на 5 хвилин та знову злийте.
КРОК 7
Додайте у банки лаврове листя та по 3 горошини чорного перцю. Ще раз залийте окропом прикрийте кришками та почекайте ще 15 хвилин.
КРОК 8
Через 15 хвилин вилийте воду з банок у сотейник чи каструлю.
КРОК 9
Додайте по 2 ст. л. солі, цукру та кетчупу чилі. Добре перемішайте та поставте на плиту, аби вода закипіла.
КРОК 10
Далі додайте до маринаду 2 ст. л. оцту, це чудовий консервант. А також його кислота посилить хрумкість огірків.
КРОК 11
Залийте маринад у банки, закрийте швидко кришками.
КРОК 12
Наливайте маринад у банки по вінця, так кришка буде більш щільно прилягати. Самі кришки я раджу прокип’ятити 1 хвилину.