Голубці — це класика, яку люблять усі, але що, якщо додати до традиційного рецепта нотку креативності? Наприклад, ніжні голубці з картопляною начинкою та манкою, які запікаються в духовці, ідеально підходять як для пісного столу, так і для тих, хто хоче спробувати щось нове. Завдяки картоплі та манці начинка виходить ніжною і соковитою, а капуста — м’якою й ароматною.
Якщо капуста м’яка, можна залити її окропом і залишити на кілька хвилин, щоб не відварювати. Начинка вийде трохи рідка, але при варінні загусне і не витікатиме. Голубці можна крутити по-різному — наприклад, начинку варто класти на тоншу сторону листа і закрити листя капусти товстішим краєм, хоча багато хто звик робити навпаки. Якщо ви готуватимете страву не під час посту, можете приготувати ароматну засмажку з цибулі та бекону — вийде нереально смачно.
Інгредієнти:
картопля — 1 кг;
олія — 40 мл;
цибуля — 3 шт.;
манка — 2 ст. л.;
капустина — 1 шт.;
масло — 100 г;
сіль, перець — до смаку.
Приготування.
Капусту злегка приварити, після чого вирізати прожилки.
Картоплю очистити й натерти на дрібній тертці разом із цибулею, як на деруни.
Одну цибулину подрібнити й обсмажити на олії, додавши 50 г масла.
До картоплі додати манку та підсмажену цибулю. Додати сіль, спеції та перемішати.
Викласти картопляну начинку в листя капусти й загорнути в голубець.
На дно посудини для запікання викласти листи капусти, зверху покласти голубці.
Розігріти ще 50 г масла, влити воду й посолити, залити нею страву і відправити в духовку при 180 °C на 60 хвилин.
Більше новин читайте на GreenPost.