Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • «Слуга народу» пропонує збільшити ставки екологічного податку вчетверо

«Слуга народу» пропонує збільшити ставки екологічного податку вчетверо

1 хв на прочитання06 Листопада 2019, 17:08
Поділитись:

Законопроект №2367 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збільшення ставок екологічного податку з метою проведення додаткових заходів, що сприяють зміцненню здоров'я і поліпшення медико-санітарного забезпечення громадян, зареєстрований у Верховній Раді 1 листопада. Його авторами є народні депутати Євген Шевченко, Данило Гетманцев, Олег Бондаренко, Юрій Мисягін, Олена Шуляк, Давид Арахамія, Дмитро Наталуха, Юрій Камельчук і Євгенія Кравчук (всі – фракція «Слуга народу»).

Законопроект пропонує вчетверо збільшити ставки податку за викиди забруднюючих речовин в атмосферу, у водні об'єкти, розміщення відходів у спеціально відведених місцях, за виробництво радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені), а також за їх тимчасове зберігання виробниками понад установлений строк.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, новий закон дозволить збільшити надходження від сплати екологічного податку до загального фонду держбюджету до 14 млрд грн.

«Прийняття зазначеного законопроекту дозволить докорінно змінити ситуацію негативного впливу промислового комплексу країни на навколишнє середовище і створить стимул для зниження рівня викидів, як на державному рівні, так і на рівні регіональних систем управління, а також для збільшення питомої ваги екологічно орієнтованих інвестицій та забезпечить повноцінне фінансування заходів, що сприяють зміцненню здоров'я і поліпшення медико-санітарного забезпечення громадян України», - зазначається в пояснювальній записці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко