Догори
Дати відгук

Скільки яєць можна з'їдати щодня і залишатися здоровим?

2 хв на прочитання06 Жовтня 2020, 13:32
 pixabay pixabay
Поділитись:

Яйця - є одним з найбільш корисних джерел білка. Якщо ми подивимося на харчову цінність яйця, в ньому всього 75 кКал з 7 грамами високоякісного білка.

Мало того, одне яйце містить залізо, кілька мінералів і вітамінів і всього 5 грамів жиру, пише GreenPost.

Чому яйця додають у раціон для зниження ваги?

Справа в тому що яйце - це продукт, який представляє собою унікальне поєднання білків і жирів. При щоденному вживанні, вони не тільки надовго зберігають відчуття ситості, але також можуть допомогти в зниженні ваги.

Дієтологи радять в обов'язковому порядку включати їх в раціон. З'їдене за сніданком яйце (варене, смажене) зберігає почуття насичення, підтримує обмін речовин і допомагає контролювати тягу до їжі.

Яку роль яйця грають в підвищенні імунітету?

Яєчний жовток містить вітамін D3, який бере участь в підвищенні імунітету.

pixabay

Як яйця покращують роботу мозку?

При щоденному вживанні, яйце може поліпшити когнітивне здоров'я, оскільки яйце містить всі поживні речовини, необхідні для гарного розуму. У ньому є вітаміни B12, B6, холін і фолат.

Ці речовини регулюють настрій і пам'ять людини. Яйце містить 26% рекомендованої дози холіну, який необхідний жінкам.

Що щодо холестерину в яйцях?

Багато хто вважає, що яйця містять холестерин, який призводить до атеросклерозу судин. Але тут важливо знати який холестерин містить яйце. Як виявилося, яйця підвищують рівень хорошого холестерину, тобто ЛПВЩ (ліпопротеїни високої щільності), що було підтверджено різними дослідженнями. Висока концентрація ЛПВЩ істотно знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань і атеросклерозу.

Які побічні ефекти несуть яйця в щоденному вживанні?

Якщо ми подивимося на різні дослідження, то побачимо, що жодне з них не вказує на будь-які побічні ефекти щоденного вживання курячих яєць.

pixabay

Скільки ж яєць можна з'їдати в день і залишатися здоровим?

Як ми вже зрозуміли зі статті, яйця не несуть будь-яких побічних ефектів від щоденного вживання. Тому, кількість уживаних яєць на добу, залежить тільки від вашого раціону.

Якщо ви скидаєте вагу, то 1-2 яйця на добу буде достатньо. Якщо ви набираєте вагу, то 4-6 і більше яєць можете спокійно вживати на добу.

Відомо, замість сотні дорогих препаратів можна користуватися природними "антибіотиками": десять найкращих.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost