Скільки можна з’їдати часнику та як його правильно використовувати для очищення судин
Здоровій людині достатньо з’їдати в день 1-2 зубчики часнику
Здавна часник був відомий як сильний лікувальний засіб, а стародавні єгиптяни навіть якийсь час не вживали його в їжу, а використовували виключно для лікування різних хвороб. Досі у багатьох країнах світу часник виступає одним із головних компонентів у рецептах народної медицини.
Скільки можна їсти часнику?
Фахівці стверджують, що здоровій людині достатньо з’їдати в день 1-2 зубчики часнику для підтримки імунітету і профілактики різних захворювань. Максимальна кількість – 3-5 зубчиків свіжого часнику на день.
При цьому часник протипоказаний людям, які мають виразку шлунка і дванадцятипалої кишки, гастрит, геморой, а також – тим, які страждають на захворювання нирок і печінки, епілепсію.
Слід зазначити ще один момент: часник посилює апетит. Це треба мати на увазі людям із зайвою вагою.
Як і навіщо чистити судини?
«З віком на стінках судин з’являються відкладення холестерину (бляшки), через що виникає атеросклероз. Він проявляється такими симптомами, як запаморочення, задишка, біль у серці і в ногах. Він також веде до погіршення зору та пам’яті. Щоб судини були чистими і кров вільно «ходила», судини треба чистити.
Я для цього готую часникову олію. Треба очистити і подрібнити голівку часнику. Потім покласти часник у банку і залити склянкою соняшникової нерафінованої олії. Настояти добу, потім влити сік одного лимона і ретельно розмішати.
Суміш необхідно витримати сім днів у прохолодному місці, періодично струшуючи вміст. Приймати три місяці – по 1 чайній ложці 3 рази на день 30 хвилин до їди. Потім зробити перерву (один місяць) і повторити.