Догори
Дати відгук

Скандал через тік-ток: поліція закрила справу за танці із морськими котиками у відомому одеському готелі

Поліція не побачила ні в діях блогерів, ні в діях керівників готелю й дельфінарію жорстокого поводження з тваринами

2 хв на прочитання23 Листопада 2023, 12:40
Скандал через тік-ток танці із морськими котиками у одеському готелі Скандал через тік-ток танці із морськими котиками у одеському готелі
Поділитись:

Поліція закрила справу щодо жорстоко поводження з тваринами через тік-ток танці блогерів з морськими котиками в одеському готелі "Немо" у квітні 2023 року.

Про це 21 листопада повідомили представники зоозахисної організації UAnimals. посилаючись на лист, який вони отримали від обласного управління поліції. В ньому зазначено, що справу закрили "через відсутність складу правопорушення".

"Поліція не побачила ні в діях блогерів, ні в діях керівників готелю й дельфінарію жорстокого поводження з тваринами і порушення закону. Тварини для дельфінаріїв — всього лише інструмент заробітку. Тож коли тварин захистить закон?" — йдеться у повідомленні.

У коментарі "Суспільному" речниця ГУ Нацполіції в Одеській області Любов Гордієвська підтвердила, що поліція закрила дану справу. За її словами, розслідування розпочали у квітні після того, як виявили публікацію про оренду тварин в соціальних мережах. Правоохоронці провели ряд експертних досліджень, на підставі яких закрили провадження за відсутності складу злочину.

В UAnimals додали, що міжфракційне об'єднання депутатів "Гуманна країна" зверталося до Держекоінспекції з вимогою провести перевірку законності утримання тварин у готелі та дельфінарії "Немо". Втім, чи відбулася така перевірка і які її результати наразі невідомо. Волонтери планують поновити запит у Держекоінспекцію, аби отримати відповідь і домогтися перевірки.

Тік-ток танці із морськими котиками у номері готелю "Немо" виклали блогери Анастасія Макеєва та Олег Машуков. Записи викликали хвилю обурення, а блогери позакривали свої сторінки у соцмережах. У дельфінарії "Немо" у всьому звинувачують "зоорадикалів-веганів", а зоозахисники заявили, що це жорстоке поводження із тваринами.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.