Догори
Дати відгук

22 листопада святкують День гуманного суспільства

 Метою створення свята є привернення особливої уваги людини до тварин.

2 хв на прочитання22 Листопада 2023, 10:45
Поділитись:

22 листопада проводиться День гуманного суспільства. Ці листопадові заходи у третьої декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Заснувала подію некомерційна американська організація “Гуманне суспільство Сполучених Штатів” (HSUS). Дату обрали на честь створення самої організації в 1954 році журналістами Фредом Маєрсом, Хелен Джонсон, Ларрі Ендрюсом та Марсією Глейзер. На сьогоднішній день її головний офіс знаходиться в Вашингтоні. Саме вона є найбільшою благодійною організацією США.

Метою створення свята є привернення особливої уваги людини до тварин. Часто в суспільстві забувають про гуманне ставлення до братів наших менших. Люди проявляють жорстокість до домашніх тварин, а також вбивають диких тварин задля своєї втіхи. Подія – прекрасна можливість проявити турботу, людяність, доброту та любов, стати на захист тварин.

Землю населяє понад 1,5 мільйона видів тварин. Насправді, саме таку кількість тварин вдалось дослідити та розділити на окремі групи, тому їх може бути й набагато більше. Тварини є повноправними учасниками колообігу речовин в природі, адже перша частина з них харчуються виключно рослинами. 

Звісно, друга частина з них займається полюванням на інших тварин, які входять в щоденний раціон їхнього харчування. Третя ж частина із 1,5 видів тварин віддає перевагу решткам організмів. 

Важливість тварин

Тварини сприяють розвитку фауни Землі, адже вони можуть бути розпилювачами. До того ж деякі із них беруть на себе активну роль у формуванні ландшафту. Вони можуть розпушувати ґрунт, що має позитивний вплив на ріст рослин та дерев.

У такий спосіб, деякі види тварин допомагають урізноманітнювати багату фауну Землі. Неабияку роль вони зіграли і у розвитку людства. Адже вони були першими помічниками та супутниками у полюванні. Тварини й донині допомагають людині пізнавати світ, освоювати нові вміння та робити цей світ кращим. Але це можливо лише тоді, коли людина знаходиться у гармонії із природою та тваринами як її частиною.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.