Про те, що здорове функціонування нирок немислимо без здорового харчування. Сьогодні приблизно кожна десята людина в світі страждає хронічною хворобою нирок, що підвищує ризик розвитку недостатності органу і смерті. Експерти видання констатують, що розвитку ниркової патології найчастіше сприяють фізіологічні порушення, які пов’язані з нездоровими звичками. Вони радить дотримуватися якомога більш збалансованого харчування, уникати споживання шкідливих продуктів, що містять руйнівні для нирок компоненти.
Наступні доступні продукти, в свою чергу, допомагають підтримувати здоровий стан парного органу.
Капуста. Її фітохімічні речовини мають властивість, розщеплювати вільні радикали, які провокують запалення і рак.
Часник. Його споживання сприяє зниженню рівня холестерину, а також поліпшенню кровотоку, що дуже добре для нирок. До того ж він може бути альтернативою солі, небезпечної при ниркових захворюваннях.
Цибуля. Його антиоксиданти покращують процеси виведення токсинів, що сприятливо позначається на очищенні нирок.
Буряк. Доступний дешевий коренеплід позитивно впливає на кровотік, артеріальний тиск, що важливо для захисту нирок від перевантажень.
Огірок. Їх регулярне споживання сприяє зниженню рівня сечової кислоти, розчиненню дрібних каменів.
Яблука. Їх також корисно їсти для профілактики каменів у нирках.
Редис. Його відрізняє високий вміст антиоксидантів, поживних речовин при одночасно низькому рівні калію, фосфору – практично ідеальний баланс для нирок.