Починаємо приготування фаршу і нарізаємо невеликими шматочками двісті п’ятдесят грамів молодих баклажанів, потім одну головку цибулі і викладаємо в чашку блендера, додаємо в чашку два зубчики часнику і подрібнюємо блендером до однорідної маси.
Викладаємо у велику миску п’ятсот грамів м’ясного фаршу, приготовлену баклажанну масу, після чого додаємо до неї половину чайної ложки хмелі-сунелі, одну третину чайної ложки зіри та одну третину чайної ложки коріандру.
Висипаємо в загальну миску суміш із чорного з червоним перців, сіль за смаком, розбиваємо в неї одне куряче яйце, додаємо дрібно нарізану зелень кінзи з кропом на смак і добре перемішуємо між собою всі інгредієнти в мисці, потім приготованому фаршу даємо постояти п’ятнадцять-двадцять хвилин .
Беремо необхідну кількість приготовленого фаршу, після чого відбиваємо його в руках одну-дві хвилини і формуємо котлети, які потім обвалюємо в перемішаних з борошном панірувальних сухарях.
Викладаємо котлети в поставлену на плиту сковороду з доданою в неї і розігрітою олією і обсмажуємо на високому вогні плити до золотистої скоринки з кожного боку.
Викладаємо на котлети попередньо нарізані кільця помідора, потім прикриваємо кришкою сковороду і продовжуємо готувати котлети на малому вогні плити п’ятнадцять хвилин.
Приготовлені котлети викладаємо на тарілки та подаємо до столу.
До слова, названо топ-6 найкорисніших овочів літа: рекомендовано до вживання.