Догори
Дати відгук

Шикарні котлети з баклажанів з м’ясним фаршем: смачнющий рецепт

Готуємо найсмачніші котлети з м’ясного фаршу з баклажанами разом!

2 хв на прочитання12 Липня 2023, 13:40
Поділитись:

Рецепт найсмачніших котлеток з баклажанами для всієї родини, що здивує своїм смаком та швидкістю приготування.

Продукти для страви

  • на рецепт приготування:
  • м’ясний фарш 500 гр.
  • баклажани 250 гр.
  • куряче яйце 1 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • часник 2 зуб.
  • хмелі-сунелі 0,5 ч.л.
  • коріандр 0,33 ч.л.
  • кмину 0,33 ч.л
  • помідор 1 шт.
  • олія 3 ст.л.
  • суміш перців
  • зелень кінзи
  • зелень кропу
  • сіль
  • для панірування:
  • погано почуватися
  • сухарі

Як готувати?

Починаємо приготування фаршу і нарізаємо невеликими шматочками двісті п’ятдесят грамів молодих баклажанів, потім одну головку цибулі і викладаємо в чашку блендера, додаємо в чашку два зубчики часнику і подрібнюємо блендером до однорідної маси.

Викладаємо у велику миску п’ятсот грамів м’ясного фаршу, приготовлену баклажанну масу, після чого додаємо до неї половину чайної ложки хмелі-сунелі, одну третину чайної ложки зіри та одну третину чайної ложки коріандру.

Висипаємо в загальну миску суміш із чорного з червоним перців, сіль за смаком, розбиваємо в неї одне куряче яйце, додаємо дрібно нарізану зелень кінзи з кропом на смак і добре перемішуємо між собою всі інгредієнти в мисці, потім приготованому фаршу даємо постояти п’ятнадцять-двадцять хвилин .

Беремо необхідну кількість приготовленого фаршу, після чого відбиваємо його в руках одну-дві хвилини і формуємо котлети, які потім обвалюємо в перемішаних з борошном панірувальних сухарях.

Викладаємо котлети в поставлену на плиту сковороду з доданою в неї і розігрітою олією і обсмажуємо на високому вогні плити до золотистої скоринки з кожного боку.

Викладаємо на котлети попередньо нарізані кільця помідора, потім прикриваємо кришкою сковороду і продовжуємо готувати котлети на малому вогні плити п’ятнадцять хвилин.

Приготовлені котлети викладаємо на тарілки та подаємо до столу.

До слова, названо топ-6 найкорисніших овочів літа: рекомендовано до вживання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне / Вікіпедія
У Молдові фермерам дозволили вирощувати промислові коноплі
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: Україна й Азербайджан підписали Меморандум про співпрацю у питаннях захисту довкілля / Міндовкілля
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитання2 години тому
Каспійський тюлень. Зображення згенеровано ШІ
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитання3 години тому
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
4 хв на прочитання4 години тому
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання5 годин тому
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання5 годин тому
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитання6 годин тому