- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2023
- Швидкий та смачний рецепт полуничного варення на сковороді від Клопотенка: мінімум часу та максимум смаку
Швидкий та смачний рецепт полуничного варення на сковороді від Клопотенка: мінімум часу та максимум смаку
Надзвичайно швидко та смачно.
Методів приготування джемів і вареннів чимало, пропонуємо спробувати трішки пришвидшений рецепт – на сковороді.
ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ПОЛУНИЧНОГО ВАРЕННЯ НА СКОВОРОДІ
Обирайте свіжі та дозрілі полуниці. Варення – це не метод утилізації підпсованих ягід. Це метод заготувати класні літні ягоди на зиму. Тому обирайте свіжі, соковиті полуниці, що мають насичений червоний колір та приємний аромат.
Використовуйте антипригарну сковороду, щоб ягоди не пригорали, а перемішувати їх було простіше. Перед початком готування переконайтеся також, що ваша сковорода чиста та суха.
Розливайте варення по стерилізованих банках, щоб воно могло зберігатися всю зиму. Стерилізувати їх можна в духовці, мікрохвильовці, на пару чи в посудомийці. За цим рецептом виходить орієнтовно 2 півлітрові банки, але все залежатиме від розміру ваших полуниць.
ІНГРЕДІЄНТИ
ВАРЕННЯ З ПОЛУНИЦІ НА СКОВОРОДІ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
КРОК 1
Вимийте 1 кг полуниць і приберіть з них хвостики. Розігрійте сковорідку та вилийте на неї 50 мл води. Викладіть полуницю.
КРОК 2
Додайте на пательню 600 г цукру та ретельно все перемішайте. Варіть 10 хвилин. Коли варення закипить, зменште вогонь до середнього.
КРОК 3
Додайте 0,3 ч.л. лимонної кислоти, перемішайте та варіть іще 20 хвилин до загусання. Якщо на поверхні з’являтиметься пінка, знімайте її.
КРОК 4
Готове варення розлийте по стерилізованих банках і закрутіть кришками.