У цьому рецепті використовували червону і білу цибулю, але можна вибрати тільки один вид, виходячи з ваших смаків і наявності інгредієнтів. Ви також можете збагатити цибулевий хліб зеленими або чорними оливками без кісточок, твердим сиром або сухофруктами.
Інгредієнти:
Приготування:
Усю цибулю почистіть і наріжте кільцями. Обсмажте її у сковороді на розтопленому вершковому маслі до м’якості, весь час помішуючи.
Розчиніть цукор і дріжджі у теплій воді. Додайте цю суміш у борошно, посоліть, влийте соняшникову олію і перемішайте.
Вимішуйте, поки тісто не стане щільним. У цей момент додайте приготовлену цибулю і добре перемішайте її з тістом. Дайте тісту піднятися, поки воно не збільшиться вдвічі (бл. 1 години).
Викладіть тісто на робочу поверхню, добре присипану борошном. Розділіть його на кілька частин і розкачайте їх скалкою в овали. Викладіть ці овали на деко, застелене пергаментним папером. Наколіть тісто зубочистками і випікайте цибулевий хліб у розігрітій до 190°С духовці 20 хвилин. Змастіть готовий хліб олією, щоб зробити його ще апетитнішим.