Догори
Дати відгук

Швидкий і простий цибулевий хліб або із додаванням оливок

Випікайте цибулевий хліб у розігрітій до 190°С духовці 20 хвилин

1 хв на прочитання07 Грудня 2022, 19:41
Поділитись:

У цьому рецепті використовували червону і білу цибулю, але можна вибрати тільки один вид, виходячи з ваших смаків і наявності інгредієнтів. Ви також можете збагатити цибулевий хліб зеленими або чорними оливками без кісточок, твердим сиром або сухофруктами.

Інгредієнти:

  •   Борошно пшеничне 450 г
  •   Вода 220 мл
  •   Цибуля червона ріпчаста 1 шт.
  •   Цибуля ріпчаста 1 шт.
  •   Дріжджі сухі 1 ст. л.
  •   Масло вершкове 2 ст. л.
  •   Олія соняшникова 1 ст. л.
  •   Цукор 1 ч. л.
  •   Сіль 1/2 ч. л.

Приготування:

Усю цибулю почистіть і наріжте кільцями. Обсмажте її у сковороді на розтопленому вершковому маслі до м’якості, весь час помішуючи.

Розчиніть цукор і дріжджі у теплій воді. Додайте цю суміш у борошно, посоліть, влийте соняшникову олію і перемішайте.

Вимішуйте, поки тісто не стане щільним. У цей момент додайте приготовлену цибулю і добре перемішайте її з тістом. Дайте тісту піднятися, поки воно не збільшиться вдвічі (бл. 1 години).

Викладіть тісто на робочу поверхню, добре присипану борошном. Розділіть його на кілька частин і розкачайте їх скалкою в овали. Викладіть ці овали на деко, застелене пергаментним папером. Наколіть тісто зубочистками і випікайте цибулевий хліб у розігрітій до 190°С духовці 20 хвилин. Змастіть готовий хліб олією, щоб зробити його ще апетитнішим.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.