- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Швидкий і простий цибулевий хліб або із додаванням оливок
Швидкий і простий цибулевий хліб або із додаванням оливок
Випікайте цибулевий хліб у розігрітій до 190°С духовці 20 хвилин
У цьому рецепті використовували червону і білу цибулю, але можна вибрати тільки один вид, виходячи з ваших смаків і наявності інгредієнтів. Ви також можете збагатити цибулевий хліб зеленими або чорними оливками без кісточок, твердим сиром або сухофруктами.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 450 г
- Вода 220 мл
- Цибуля червона ріпчаста 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Дріжджі сухі 1 ст. л.
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Цукор 1 ч. л.
- Сіль 1/2 ч. л.
Приготування:
Усю цибулю почистіть і наріжте кільцями. Обсмажте її у сковороді на розтопленому вершковому маслі до м’якості, весь час помішуючи.
Розчиніть цукор і дріжджі у теплій воді. Додайте цю суміш у борошно, посоліть, влийте соняшникову олію і перемішайте.
Вимішуйте, поки тісто не стане щільним. У цей момент додайте приготовлену цибулю і добре перемішайте її з тістом. Дайте тісту піднятися, поки воно не збільшиться вдвічі (бл. 1 години).
Викладіть тісто на робочу поверхню, добре присипану борошном. Розділіть його на кілька частин і розкачайте їх скалкою в овали. Викладіть ці овали на деко, застелене пергаментним папером. Наколіть тісто зубочистками і випікайте цибулевий хліб у розігрітій до 190°С духовці 20 хвилин. Змастіть готовий хліб олією, щоб зробити його ще апетитнішим.