Яблучний штрудель із лаваша є смачною варіацією класичного десерту. Він має хрустку скоринку та духмяну начинку, які в поєднанні з горнятком запашної кави створять чудовий настрій.
Інгредієнти:
лаваш тонкий — 2 листи;
яблука — 4 шт.;
масло вершкове — 70 г
цукор — 1 ст. л.;
яйце — 1 шт.;
ванілін — 2 г;
сухарі мелені світлі — 1 ст. л.;
кориця мелена — 0,5 ч. л.;
лимонний сік — 1 ст. л.;
цукрова пудра — 3 ст. л.
Приготування.
Спочатку приготувати начинку. Помити яблука, вирізати серцевину, подрібнити невеликими шматочками, полити лимонним соком.
На сковорідці розтопити 35 г вершкового масла, додати до нього яблука, цукор, мелену корицю. Готувати начинку на середньому вогні протягом 15 хвилин. Додати до яблук сухарі, акуратно перемішати, щоби фрукти не втратили своєї форми.
Викласти лаваш на стіл, змастити вершковим маслом, залишаємо на пару хвилин. Той самий процес повторити з другим лавашем. Рівномірно розподілити начинку, згорнути рулетики та викласти їх на деко. Верхівки лавашів замастити жовтком.
Запікати штруделі у розігрітій духовці протягом 15–20 хвилин.
Перед подачею на стіл посипати десерт цукровою пудрою.
Також ми розповідали про швидкий штрудель із яблуками: швидко, смачно, корисно та доступно.