Догори
Дати відгук

Штам «дельта»: вакциновані заразні так само, як не вакциновані — дослідження

Але вірусне навантаження у вакцинованій групі зменшується швидше.

1 хв на прочитання07 Серпня 2021, 17:52
Штам «дельта»: вакциновані заразні так само, як не вакциновані — дослідження Штам «дельта»: вакциновані заразні так само, як не вакциновані — дослідження
Поділитись:

Reuters наводить підсумок деяких останніх наукових досліджень щодо нового коронавірусу та зусиль з пошуку методів лікування та вакцин проти COVID-19.

Нові дослідження показують, що серед людей, інфікованих штамом коронавірусу «дельта», повністю вакциновані люди з «проривними» інфекціями можуть мати таку ж імовірність передати вірус іншим, як і невакциновані люди. Що більша кількість коронавірусу в носі та горлі, то вища ймовірність, що пацієнт заразить інших.

В одному окрузі штату Вісконсін після того, як «дельта» стала переважати, дослідники проаналізували вірусні навантаження на зразки мазка з носа та горла, отримані при першому діагностуванні пацієнтів. Вони виявили подібні вірусні навантаження у вакцинованих та невакцинованих пацієнтів, рівень яких часто досить високий, щоб дозволити поширенню інфекційного вірусу.

«Ключове припущення», що лежить в основі чинних правил, спрямованих на уповільнення передачі COVID-19, полягає в тому, що вакциновані мають дуже низький ризик поширення вірусу на інших», — сказала співавтор дослідження Катаріна Гранде з Громадського здоров'я Медісон та Дейн Каунті, штат Медісон, Вісконсін.

Висновки, однак, свідчать, що «вакцинованим людям слід вжити заходів для запобігання поширенню вірусу COVID-19 на інших», додала вона. В окремому дослідженні з Сінгапуру дослідники виявили, що хоча вірусне навантаження «дельта» було подібним у вакцинованих та невакцинованих пацієнтів, вірусне навантаження у вакцинованій групі зменшувалося швидше.

Також ми розповідали, що штам «лямбда» стійкий до вакцини проти COVID-19 — дослідження.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я