Шоколадний кекс у мікрохвильовій печі можна приготувати за кілька хвилин. Слід зазначити, що какао завжди потрібно використовувати якісне. Оптимальний об’єм чашки для приготування шоколадних кексів — 230 мл.
Інгредієнти:
борошно пшеничне — 70 г;
какао-порошок — 15 г;
цукор — 60 г;
яйце — 1 шт.;
молоко — 40 г;
олія соняшникова рафінована — 30 г;
розпушувач для тіста — 2 г;
сіль — 1 дрібка.
Приготування.
Борошно просіяти в миску разом із розпушувачем.
У просіяне борошно всипати какао-порошок, цукор і сіль.
Перемішати сухі інгредієнти ложкою або віночком.
До суміші сухих інгредієнтів додати яйце, влити молоко й олію.
Віночком швидко вимішати однорідне тісто, схоже за консистенцією та кольором на розтоплений шоколад.
Розкласти шоколадне тісто в чашки, займаючи не більше половини обсягу кожної з них.
Поставити чашки в мікрохвильову піч. Готувати шоколадні кекси 3 хвилини за потужності 800 Вт.
Шоколадні кекси сильно піднімаються під час випікання й не опадають.
Потрібно дати шоколадним кексам охолонути. Подають шоколадні кекси у чашках, можна теплими.
За бажання кекси можна полити згущеним молоком, так вони будуть більш соковитими.
Також ми розповідали, як готувати при перебоях зі світлом і газом.