Шоколадна паска з сиру без яєць — один із найекзотичніших рецептів цієї великодньої страви. Така паска взагалі не потребує випікання.
Інгредієнти:
сир — 0,5 кг;
вершкове масло — 100 г;
вершки (не менше 33 %) — 350 мл;
цукрова пудра — 150 г;
шоколад — 200 г;
ванільний цукор — 1 ч. л.
Приготування.
Вершки вилити в каструльку, підігріти. Шоколад поламати чи натерти на тертці, додати в вершки. Ретельно розмішати, доки маса не стане однорідною.
Вершки збити. Масло та цукрову пудру з'єднати і теж збити. Потім влити вершки та перемішати.
Викласти до маси, що вийшла, ванільний цукор, шоколадну суміш і злегка збити міксером.
Перекласти сир у форму для паски, притиснути зверху вантажем і прибрати в холодильник щонайменше на 12 годин.
Також ми розповідали про сирну паску в духовці — простий рецепт без дріжджів.