Шоколадна манна каша з бананом — новий смак страви, знайомої з дитинства. Навіть якщо ваші діти не люблять манної каші, такий сніданок-десерт може їм сподобатися.
Інгредієнти:
крупа манна — 3 ст. ложки;
банан — 170 г (1 шт.);
молоко — 300 мл;
какао-порошок — 2 ст. ложки;
вода — 200 мл;
масло вершкове — 13 г (за смаком);
цукор — 2 ст. ложки.
Приготування.
Влити в сотейник воду з молоком та поставити на нагрівання.
Всипати цукор.
Коли рідина трохи нагріється, але ще не закипить, всипати какао-порошок і перемішати віничком, щоб не було грудочок.
Банан очистити та нарізати тонкими кружальцями.
Через хвилину поступово всипати манку, динамічно помішуючи віничком, щоб не було грудочок.
Постійно помішуючи, варити кашу 3-5 хвилин.
Додати в кашу вершкове масло та банан (пару кружалець банана можна залишити для подачі).
Перемішати та залишити до розчинення масла.
Шоколадна манна каша з бананом готова.
Розподілити кашу по тарілках, прикрасити та подавати до столу.
Також ми розповідали про карамельну вівсяну кашу на молоці: рецепт сніданку, який видасться десертом.