Шоколад запобігає розвитку раку та недоумства
Шоколад містить в своєму складі велику кількість корисних речовин, які допомагають в боротьбі з безліччю захворювань, в тому числі з раком і недоумством.
Про це розповіли оглядачі японського видання Yahoo News Japan.
Вміщені в шоколаді епікатехіни знижують артеріальний тиск і підвищують рівень корисного холестерину в крові. В результаті ризик розвитку атеросклерозу зводиться до мінімуму.
Поліфеноли завдяки своїм антиоксидантним властивостям запобігають виникненню різних видів онкології. Шоколад також є ефективним засобом в лікуванні алергії і ревматизму за рахунок зменшення активного кисню в організмі, який і викликає дані стани.
Крім того, цей продукт запобігає окисленню докозагексаєнової кислоти. Оскільки остання концентрується в мозку, таким чином знижується ризик розвитку недоумства.
Звучить парадоксально, але шоколад допомагає контролювати вагу. Справа в тому, що якщо з’їдати його перед сніданком, обідом або вечерею, то рівень цукру в крові підвищується, що сприяє придушенню апетиту.