Шоколад здатний знизити артеріальний тиск завдяки флавонолу, який міститься в ньому. Ця речовина підвищує рівень оксиду азоту в організмі, завдяки чому розширює кровоносні судини, внаслідок чого тиск знижується. Про це розповідає Телеграм-канал «Наше тіло».
Також шоколад може попередити розвиток ішемічної хвороби серця. Один з основних чинників погіршення стану хворих — окислення холестерину. Ліпопротеїни низької щільності, до складу яких входить холестерин, прагнуть «прилипнути» до стінок артерій, що підвищує ризик серцевого нападу або інсульту.
Флавоноли ж запобігають процесу окислення. Достатньо включити 16 г гіркого шоколаду до свого щоденного раціону, щоб зменшити окислення холестерину.
Тим часом їси шоколад і худнеш: дієтолог ділиться лайфхаком.