Що подарувати вагітній подрузі?

4 хв на прочитання22 Липня 2024, 13:26
Що подарувати вагітній подрузі?

Ідеї корисних подарунків для вагітних, які свідчать про вашу турботу та підтримку.

Вагітність — час, коли цінуються насамперед практичні подарунки. Позаяк вони мають бути корисними для матері дитини та зменшувати обсяг труднощів, з якими вона стикається. Тож пропонуємо вам кілька цікавих ідей, що подарувати вагітній. Звісно, більшість із них загальнодоступні, і купити їх можна і в онлайн-аптеці eTabletka, і у магазинах для майбутніх матерів.

Подушка для вагітних

Перше, що спадає на думку, коли мова йде про товари для вагітних — подушка. Оскільки проблеми зі сном доволі часте явище, викликане зростаючим навантаженням на живіт, спину, поперек та інші частини тіла. Плюс для вагітної пошук зручного положення для сну може стати нездійсненною місією. Залежно від виду, та чи інша подушка для вагітних сприяє розвʼязанню цих проблем.

Зокрема, подушка у формі J підтримує голову, шию, спину та живіт. Подушка для вагітних у вигляді літери C — варіант для тих, хто зазвичай спить на боці та звик обіймати щось уві сні. Підтримує спину, живіт і ноги. U-подібна подушка огортає тіло з обох боків, забезпечує підтримку всього тіла та сприяє кращому кровообігу. Щоб обрати оптимальний варіант, слід попередньо запитати про особливості та труднощі сну вагітної.

Бандаж для вагітних

Через вагітність зростає ризик появи варикозного розширення вен, тромбозу та інших захворювань. З допомогою компресійної білизни можна запобігти цьому. Тому що вона покращує кровообіг, рівномірно розподіляє навантаження, зменшує травматичність та больові відчуття.

Найпопулярніший варіант — бандаж для вагітних. Як правило, його починають носити на останньому триместрі. Передусім бандаж для вагітних призначений для того, щоб розвантажувати хребет, підтримувати спину та живіт, запобігати розтяжкам та робити ходьбу менш виснажливою.

Вітаміни для вагітних

Про здоровʼя матері та малюка слід почати піклуватися, щойно звістка про вагітність потрапить до ваших вух. Це нескладно зробити з поміччю пренатальних вітамінів. Це спеціально розроблені вітамінні комплекси для вагітних. Відтак вони містять поживні речовини, які важливі для здоровʼя матері та розвитку новонародженого. Наприклад, кальцій та вітамін D, котрі відіграють ключову роль у зміцненні кісток і зубів. Вітаміни B12 і B6, які корисні для нервової системи. Жирні кислоти Омега-3, завдяки яким ліпше розвивається мозок та зір дитини. Зазвичай приймають вітаміни для вагітних з 1 триместру й до кінця грудного вигодовування.

Косметичні засоби

Під час виношування малюка можуть загостритись різні хвороби. Тому важливим є питання гігієни. Для майбутньої матері хорошим подарунком можуть стати креми та масла проти розтяжок, засоби догляду за шкірою, які запобігають її сухості та свербінню. Також чудовий подарунок для вагітної — натуральні шампуні, мʼякі мила, гелі для душу, котрі не містять шкідливих хімічних речовин. Після народження актуальним може бути крем для сосків.

Лактаційні чаї

Чаї для лактації створені із натуральних інгредієнтів, покликаних стимулювати виробництво молока під час грудного вигодовування. Також вони допомагають уникнути або зменшити вплив так званих лактаційних криз. При цьому користь будь-якої складової лактаційних чаїв не обмежується основною функцією. Наприклад, фенхель заспокоює нервову систему, аніс покращує травлення, а кропива поліпшує обмін речовин і зміцнює імунну систему.

Крім вищезгаданих речей, в ролі корисного подарунка для вагітної можна використати також:

Сподіваємось, ці ідеї подарунків будуть максимально корисними для вашої подруги та її карапузика! А також свідчитимуть про вашу турботу та підтримку.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: