Шкірка якого фрукту лікує застуду та діабет

1 хв на прочитання23 Грудня 2020, 07:30

Цілющими є відвари та чай із кірок.

Дієтологи рекомендують не викидати мандаринову цедру і шкірку інших цитрусових, оскільки вона може стати дієвим засобом для відновлення організму. Повідомляє The Health Site.
Цедра містить безліч корисних елементів, які здатні зміцнити імунітет, зняти втому, а також позитивно вплинути на нервову систему. Фахівці відзначили гарний вплив продукту на травлення, нормалізацію кров'яного тиску, а також зниження рівня цукру в крові.
Цедру можна вживати в сирому вигляді, а також варити з неї відвари. Вживання відвару може допомогти від дисбактеріозу, метеоризму та здуття. Застосовують відвар із кірок і для лікування бронхітів і трахеїтів, він сприяє відхаркуванню слизу.
Рецепт заварювання простий: 1 частину подрібнених сухих кірок заливають 10 частинами окропу; відвар витримують на паровій бані 10 хвилин й потім дають йому охолонути; проціджують і приймають із додаванням меду по пів склянки до їди двічі на день.
Діабетикам рекомендується пити відвар шкірки мандарина для зниження вмісту глюкози в крові. Він знижує рівень холестерину в крові аж на 40 %. Також знижується ризик серцево-судинних захворювань.
Готують його так: шкірку з трьох фруктів варять протягом 8–10 хвилин у літрі води; після охолодження відправляють у холодильник; щодня відціджують і вживають 100 мл відвару.
Чай із мандариновою цедрою допоможе впоратися з розладом травної системи, а також зніме симптоми нудоти та блювоти.

Раніше ми розповідали, який смачний напій лікує серце та судини.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: