Шість помилок у харчуванні, як здатні збільшити ризик утворення ниркових каменів

1 хв на прочитання18 Червня 2022, 01:38

Те, що ви їсте і п’єте, може «вилізти боком».

Камені в нирках з’являються не самі собою, а з певних причин. Телеграм-канал «Аптека ® на зв'язку» наводить шість помилок, здатних збільшити ризик утворення ниркових каменів.

1) Нестача споживаної рідини. Вода допомагає ниркам очищати організм від продуктів метаболізму, які і перетворюються на каміння.

2) Вживання великої кількості газованих напоїв. Вони містять фосфорну кислоту, що сприяє утворенню каменів.

3) Вживання червоного м'яса у великій кількості. У червоному м'ясі багато пуринів, які активізують виробництво сечової кислоти та провокують утворення каменів.

4) Велика кількість цукру в раціоні. Їжа з високим вмістом цукру та фруктози створює сприятливе середовище для утворення каменів.

5) Нестача кальцію. Зменшення кальцію в меню призводить до збільшення кількості оксалатів в організмі, що поступово спричиняє сечокам'яну хворобу.

6) Використання білкових дієт. Вони збільшують рівень сечової кислоти у крові, підвищуючи ризик утворення уратних каменів.

Також ми розповідали, як пити воду, щоб захистити нирки від каменів.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: