Догори
Дати відгук

Щоденне вживання часнику допомагає знизити ризики захворювання усіма вірусними інфекціями — дієтолог

Чудодійного інгредієнту самого по собі в часнику немає.

2 хв на прочитання02 Грудня 2020, 17:26
Pixabay Pixabay
Поділитись:

Казки є не тільки навколо героїв, пригод та далеких країн. Є казки про чудодійні властивості продуктів харчування, в які вірить більшість населення. Такі продукти,  на думку людей, як панацея, можуть вилікувати всі хвороби і захистити організм від всіх небезпек.  

На питання, чи правда про те,   що часником можна знешкодити коронавірус, відповів український дієтолог дієтологом і засновником школи здорового харчування  Максим  Погорілий. 

В інтерв'ю Украінформу дієтолог зауважив, що є дослідження, які доводять, що щоденне вживання часнику допомагає знизити ризики захворювання усіма вірусними інфекціями, зменшити негативні зміни імунної системи, що призводять до тяжкого перебігу коронавірусної інфекції, зменшити рівень цитокінів, що призводять до цитокінового шторму, що руйнує легені. Регулярне вживання часнику навіть знижує виснаження імунної системи внаслідок тривалого психологічного стресу.

"Чи потрібно вам починати їсти часник зубчиками? Знову ж ні! Для того, щоб у часнику утворився лікувальний інгредієнт, що покращує імунітет, потрібно його правильно приготувати, а просто поїдання часнику дає мінімальну користь для здоров’я. Чудодійного інгредієнту самого по собі в часнику немає. Він називається аліцин і утворюється лише в результаті хімічної реакції прекурсорів: алііну та аліінази – двох речовин, що є в часнику. Для перебігу реакції потрібно максимально подрібнити часник та залишити його на 10-15 хв. Після того, як реакція пройде і аліцин утвориться, часникову пасту можна піддати термообробці (щоб вона була менш пекучою та пахучою): додати її в гарячі страви, наприклад. Лікувальна доза часнику – від 2 до 4 грамів на день", — деталізував Погорілий.

Дієтолог зауважив, що в цьому випадку часник потрібно приймати довго. І тоді буде результат: симптоми захворювань (кашель, нежить, ангіна, температура) знижуються на 20%, час, що потрібен для видужання – на 50%, а кількість днів, що людина хворіє на рік – на 60%.

За словами Погорілого, для посилення імунітету часником різні дослідження називають час від 45 до 90 днів.

До слова, медики розповіли про два напої, які краще аспірину розріджують кров.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.