Догори
Дати відгук

Щоби звичайна картопля смакувала, як делікатес: простий рецепт

Картопляні палички — еволюція картоплі в «мундирах».

1 хв на прочитання13 Серпня 2022, 07:36
Поділитись:

Картоплю можна приготувати так, щоб усі раділи цій страві, як діти.

Інгредієнти:

картопля — 8 шт. (середніх);

твердий сир — 100 г;

панірувальні сухарі — 100-150 г;

яйце — 2 шт.;

кукурудзяне борошно — 2 ст. л.;

рослинна олія (для смаження);

сіль — за смаком.

Приготування.

Картоплю зварити «в мундирах», остудити, очистити й натерти на тертці. Додати до картоплі одне яйце, сіль, ретельно перемішати. Додати муку, вимісити картопляне тісто.

Сир нарізати брусками.

Приготувати все для панування картопляних паличок. В окремій тарілці збити виделкою яйце із сіллю. В іншій — панірувальні сухарі.

Сформувати на руці «коржик» із картопляного тіста, покласти шматочок сиру і надати їй форму «палички». Паличку опустити в яєчну суміш.

Обваляти в панірувальних сухарях і запанірувати всі картопляні палички.

Обсмажити палички до золотистого кольору з 4-х сторін із додаванням олії. Викласти палички на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії.

Подавати палички з улюбленим соусом.

Також ми розповідали про супер-сніданок для тих, у кого випирає живіт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро