- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Щоби звичайна картопля смакувала, як делікатес: простий рецепт
Щоби звичайна картопля смакувала, як делікатес: простий рецепт
Картопляні палички — еволюція картоплі в «мундирах».

Картоплю можна приготувати так, щоб усі раділи цій страві, як діти.
Інгредієнти:
картопля — 8 шт. (середніх);
твердий сир — 100 г;
панірувальні сухарі — 100-150 г;
яйце — 2 шт.;
кукурудзяне борошно — 2 ст. л.;
рослинна олія (для смаження);
сіль — за смаком.
Приготування.
Картоплю зварити «в мундирах», остудити, очистити й натерти на тертці. Додати до картоплі одне яйце, сіль, ретельно перемішати. Додати муку, вимісити картопляне тісто.
Сир нарізати брусками.
Приготувати все для панування картопляних паличок. В окремій тарілці збити виделкою яйце із сіллю. В іншій — панірувальні сухарі.
Сформувати на руці «коржик» із картопляного тіста, покласти шматочок сиру і надати їй форму «палички». Паличку опустити в яєчну суміш.
Обваляти в панірувальних сухарях і запанірувати всі картопляні палички.
Обсмажити палички до золотистого кольору з 4-х сторін із додаванням олії. Викласти палички на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії.
Подавати палички з улюбленим соусом.
Також ми розповідали про супер-сніданок для тих, у кого випирає живіт.







