Восени підвищується ризик захворіти на ГРВІ, грип, COVID-19. Деякі продукти допоможуть зміцнити імунітет та підвищити настрій. Рекомендації надає “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”, пише USIonline.com .
Брюссельська капуста
Цей продукт ідеально підходить для детоксикації організму. Достатньо з’їсти лише кілька штучок. Також у ній багато вітаміну С, В6, А, клітковини та калію. У тому числі капуста покращує роботу серцево-судинної системи.
Кавунова редька
Не всі люблять редьку — вона гірка, мало з чим добре поєднується. Однак кавунова редька набагато м’якша за смаком, але не менш корисна, ніж біла або чорна.
Корисні властивості редьки:
• покращує жовчовідтікання,
• має противірусні властивості,
• містить йод та фосфор.
Журавлина
Це джерело вітамінів С, РР, К, В1, В2, органічних кислот, мікро- та макроелементів, флавоноїдів, пектину, фітонцидів. Допомагає організму боротися з інфекціями, оскільки містить велику кількість таніну. Покращує апетит та секрецію підшлункової залози.
Гарбуз
У ньому міститься багато вітаміну А і С, вони дуже важливі для нашої імунної системи. Вітамін С діє як потужний антиоксидант, який допомагає запобігти хворобі, а вітамін А зміцнює імунітет.
Крім цього, гарбуз – джерело бета-каротину та клітковини. Покращує перистальтику кишечника і допомагає виводити зайву рідину.