В Україні продовжується тенденція до зростання цін на яловичину та курятину, тоді як вартість свинини залишається відносно стабільною. Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Денис Марчук.
За його словами, яловичина вже подолала позначку у 330 грн за кілограм, а ціни на курятину також помітно зросли.
«У нас ситуація з яловичиною і курятиною в останні кілька місяців призводить до того, що ціни зростають... Більш-менш стабільною в ціні залишається свинина, але, відверто кажучи, вона теж є досить дорогою», — зазначив експерт.
Денис Марчук назвав дві основні причини здорожчання:
Експерт не виключає, що влітку ціни на м'ясо можуть дещо знизитися.
«Можливо, в літній період часу відбудеться трішки зменшення, тому що сезонність вона буде більшою, так само, наприклад, ціни на яйця, які вже починають опускатися, тому що буде більше пропозицій від домашніх господарств», — зауважив Денис Марчук.
Проте, за прогнозами інших аналітиків, загальний тренд на здорожчання м'яса, ймовірно, збережеться до кінця року через фундаментальні економічні фактори.
Більше новин читайте на GreenPost.