Що треба знати про шкоду яєчного жовтка та чому не можна їсти більше 3 яєць вдень

1 хв на прочитання09 Серпня 2023, 21:17

Курячі яйця — джерело білка

Серед людей давно побутує міф про шкоду яєчного жовтка.

У жовтках містяться жирні кислоти, вітаміни A, D, E, а також лецитин, який регулює правильну роботу мозку та печінки. Курячі яйця — джерело білка, при цьому в жовтку міститься 0,6 г холестерину — це норма для організму.

Важко сказати, чому на яйце всі напали. Може, через популярну яєчню з беконом? Його в яєчню додавати не варто, як і смажити саме яйце, тому що при жарінні виділяються насичені жирні кислоти, що впливають на обмін ліпідів в організмі.

Їсти більше двох – трьох яєць на день не слід. При цьому не треба забувати про поліненасичені кислоти. Вони містяться в рибі, авокадо, молочних продуктах та горіхах.

Насичені жирні кислоти утворюються при жарінні, їх багато в готових м’ясних виробах. Яйця корисніше готувати на пару у вигляді омлету.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: