Що треба їсти всім жінкам після 50 років: всього 3 харчові звички
Жінки частіше хворіють, однак рідше помирають передчасно.
47% жінок у віці понад 50 років мають хоча б одну хронічну хворобу, за даними Національного центру комплементарної та інтегративної охорони здоров'я США (NCCIH). Жінки частіше хворіють, однак рідше помирають передчасно.
Водночас, жінки частіше, ніж чоловіки, відчувають депресію, їм складніше кинути курити і вони швидше втрачають кісткову масу через гормональні зміни під час менопаузи.
Так, залежно від віку, наш організм потребує певних поживних речовин. Наприклад, у дитинстві потрібно більше молока, щоб отримувати кальцій на зріст, зміцнення кісток. З роками стає не менш важливим є те, що ви їсте, особливо це стосується жінок віком 50 років і старше. Після 50 років жінці необхідно внести зміни до свого раціону харчування, щоб підтримати баланс вітамінів.
Три прості звички в їжі для жінок старше 50 років
Хай живе кальцій! Фахівці з харчування вважають, що третина жінок з віком страждають на остеопороз. Щоб захистити себе від цього важковилікового захворювання, треба налягати на продукти з кальцієм. Так що молочні продукти мають бути на першому місці. Якщо ви не переносите лактозу, спробуйте його рослинні замінники, а також шпинат.
Більше білка! М'язова слабкість часто трапляється у жінок після 50 років. Є багато продуктів, які багаті на білок. Крім м'яса або інших продуктів тваринного походження, є кілька білкових альтернатив, таких як соя, лобода, горіхи, насіння та боби.
Вітамін B12! Хочете з віком мати гарне волосся, здорову шкіру та стійку нервну систему? Тоді зверніть увагу на вітамін В12. Він є у печінці, яловичині, свинині, баранині, яйцях та грудці індички. Веган його можна отримати з харчових дріжджів, вітамінізованого рослинного молока.
До слова, перший успішний забір стовбурових клітин у дитини здійснили у Львові.